Angstklachten behandeling bij Psycholoog Deventer

Je bent bang. Je weet wel dat het niet hoeft. Het is niet logisch. Allemaal goed en wel, je bent toch bang. Sterker nog, je bent bijna altijd bang. Je richt je leven in op die angst. Je laat er dingen voor, gaat zaken uit de weg. Je leven is er al anders uit gaan zien: sociaal, met werk, je relatie. En misschien wel belangrijker: je bent het plezier kwijtgeraakt. Je bent alleen, met je angst.

Angsten in soorten en maten

Je hebt drie soorten angsten. Het gevoel van angst is hetzelfde; maar de richting verschilt.

De gegeneraliseerde angststoornis

Hier is de richting heel onduidelijk. Het gaat alle kanten op. Dat merk je vooral aan het onophoudelijk zorgen maken en piekeren. Ook al is het nergens voor nodig: je maalt en maalt en maalt. En je spreekt het ook maar niet meer uit; ze vinden je al zo’n zeur. Je sluit je af, alleen met je gepieker.

Dwang of obsessieve compulsieve stoornis

Je angst heeft een richting, maar vooral de gedachten en handelingen die je erbij hebt, hebben richting. De meeste mensen kennen wel ‘smetvrees’ en ‘wasdrang’, en er zijn heel veel verschillende soorten. De structuur is evenwel altijd gelijk: je hebt bepaalde negatieve gedachten die je helemaal in beslag nemen en met de handelingen bezweer je de wereld om je heen.

De fobie

Een fobie is een heel gerichte angst. Bijvoorbeeld voor een dier, een ding of een situatie. En net als met alle angstklachten snap je dat het niet ‘redelijk’ is… maar toch. Probleem van de fobie is dat je de angst wilt vermijden en er dus dingen voor laat, wat in sommige gevallen een diepe uitwerking op je leven kan hebben.

Heb je vragen over angst?

Als je je laat leven door je angst ontneem je jezelf een leven. Dat is zonde want angstklachten zijn goed te behandelen. Zeker met de methode die ik hanteer; waarbij jij de sleutel bent om er vanaf te komen, maar je hoeft het niet alleen te doen. Als je de klachten herkent, of je hebt er vragen over, neem dan contact met mij op. Of stel je vragen anoniem en gratis op het angstforum: angstpsychologen.nl.

Contact met psycholoog Deventer

Zoek je goede hulp bij jou klacht of antwoord op je vragen? Neem contact op met Psychologen Nederland. Onze telefonisten zijn allemaal geschoold in de psychologie en kunnen jou goed helpen. Vind snel de beste behandeling bij jou klacht en maak een afspraak met een van onze psychologen in Deventer. Vaak is er geen wachtlijst en kun je snel terecht. Bel ons op: 085 4014720