Wanneer ga je in behandeling bij Psycholoog Deventer?

Bel en vertel

Vuistregel van praktijk Psycholoog Deventer is dat je niet hoeft te weten wat je klacht is voordat je contact opneemt. Dat je hier bent, op deze website, wil zeggen:

  1. dat je ergens mee zit en;
  2. dat je het gevoel hebt daar niet alleen of met de mensen om je heen uit te komen.

Dat zijn twee heel grote stappen en genoeg verantwoording om je verhaal ook eens aan een psycholoog te doen. In het algemeen herken ik een paar soorten gevoelens die vaak goed beschrijven waar iemand mee zit.

Je zit vast

Je hebt het gevoel ‘vast te zitten’. In je werk, je relatie of in jezelf. Er zit geen beweging in, het lijkt wel alsof alles gevangen is in bepaalde patronen en het lukt je niet eruit te breken.

Je bent bang

Of misschien hebben je klachten meer te maken met angst. Bang om te falen, bang dat er dingen gebeuren, bang voor reacties van anderen. Misschien is het een heel concrete angst en durf je bepaalde zaken echt niet meer te doen.

Je hebt pijn

De pijn kan onvergelijkbaar zijn. Te groot. Te veel. Te overweldigend. Het verlies van dierbaren, maar ook het verlies van een baan, een scheiding, je kinderen minder zien. Ook grote teleurstellingen kunnen aanvoelen als een groot verlies. En soms gaat die pijn met je aan de haal.

Of gewoon omdat…

Er is zo veel dat je dwars kan zitten. Veel mensen hebben een groeiend gevoel van onbehagen, zitten niet lekker in hun vel. Piekeren, wakker liggen, een kort lontje hebben of huilerig zijn… Het gaat allemaal wel – we ploegen verder – maar het voelt niet goed. Voetje voor voetje lijkt het wel erger te worden. Tegelijkertijd die knagende vraag: stel je je niet aan? En dan zijn er nog de duizenden dingen die je te vertellen hebt, maar die niet in woorden te vatten zijn.

Contact met psycholoog Deventer

Zoek je goede hulp bij jou klacht of antwoord op je vragen? Neem contact op met Psychologen Nederland. Onze telefonisten zijn allemaal geschoold in de psychologie en kunnen jou goed helpen. Vind snel de beste behandeling bij jou klacht en maak een afspraak met een van onze psychologen in Deventer. Vaak is er geen wachtlijst en kun je snel terecht. Bel ons op: 085 4014720.