Relatietherapie in Deventer

Gaat je relatie niet goed, dan gaat niets goed. Naast dat het je je energie opslurpt, en dat je in een storm van emoties leeft, heeft ook je vertrouwen en positieve blik op de toekomst een deuk opgelopen. Je sleurt je door de dag. En thuis bij elkaar is het op eieren lopen. Jullie vermijden dingen; moeilijke onderwerpen, elkaar en je eigen gevoelens. In stilte stellen jullie dezelfde vraag: hoe is het zo ver gekomen?

Maar je bent nog bij elkaar

En dat is misschien wel meer waard dan je nu kunt vermoeden. Er zijn veel redenen om bij elkaar te blijven. Het kan heel eenvoudig uit gewoonte zijn, of voor de kinderen, maar het kan ook dat er nog liefde is, een herinnering aan hoe het was, aan wat jullie voor en met elkaar kunnen doen. De kracht van jullie eenheid, de lol, de opgewekte blik op morgen. Misschien weet je nog hoe het kan zijn. Maar: zo is het nu niet. En samen komen jullie er al heel lang niet meer uit; elk gesprek hierover loopt uit in dezelfde ruzies en verwijten.

Niet alleen…

Het beste dat jullie kunnen doen: het niet alleen doen. De patronen in jullie communicatie overheersen de inhoud. Zelfs al weten jullie hoe jullie het doen en willen jullie het anders doen: het is bijna onmogelijk om dit zonder hulp te doorbreken. Het is zo vaak herhaald (‘daar gáán we weer’), het is een reflex. Een relatietherapeut helpt jullie die patronen doorbreken, open te staan voor elkaars gevoelens, emoties, wensen. Om elkaar weer te zien.

Trouwens, ook als het goed gaat!

De meeste mensen denken pas aan een relatietherapeut als ‘hij op de bank slaapt’. Dat is eigenlijk heel jammer. Want zelfs als het goed gaat verdient jullie relatie aandacht. Niet om te voorkomen, maar om nóg dichter bij elkaar te komen, elkaar nóg beter te begrijpen en samen nóg vrijer te zijn.

Stel je vraag online

Met vragen die je misschien niet meteen aan mij wilt stellen kun je ook terecht op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! Je stelt er,anoniem en gratis, al je vragen aan ervaren relatietherapeuten uit het hele land.

Schrik niet

De meeste stellen in zwaar weer weten zeker dat ze elkaar door en door kennen. Ze kunnen ‘elkaar uittekenen’. Het is dan ook bijna altijd confronterend als in de behandeling blijkt dat dat niet helemaal klopt. Als we de grootste obstakels in communicatie overwonnen hebben, zullen jullie elkaar herontdekken: verlangens, verwachtingen, angsten, teleurstellingen en de pijn die jullie elkaar deden. Het kan gebeuren dat één van jullie onuitgesproken psychische klachten heeft die zwaar op jullie relatie drukken maar nooit echt benoemd zijn. Op zo’n moment heroverwegen we de vorm en structuur van de behandeling – het kan zijn dat die klachten apart ook nog aandacht nodig hebben.

Uit elkaar gaan kan

Soms kom je er samen niet meer uit. Je gaat uit elkaar. Dat heeft praktische kanten, juridische, maar ook emotionele en gevoelsmatige. Jullie tijd samen blijft voor altijd een deel van jullie leven – misschien zijn er kinderen. Zij, jullie en de relatie die jullie hadden verdienen een respectvolle afsluiting. Samen met een relatietherapeut kunnen jullie daarvoor zorgen.

Contact met psycholoog Deventer

Zoek je goede hulp bij jou klacht of antwoord op je vragen? Neem contact op met Psychologen Nederland. Onze telefonisten zijn allemaal geschoold in de psychologie en kunnen jou goed helpen. Vind snel de beste behandeling bij jou klacht en maak een afspraak met een van onze psychologen in Deventer. Vaak is er geen wachtlijst en kun je snel terecht. Bel ons op: 085 4014720.