Rouw- en verliesverwerking bij Psycholoog Deventer

Het is natuurlijk om te rouwen. Het proces helpt je jouw verlies te verwerken; weer door te kunnen – met de pijn, de verandering, jouw nieuwe wereld. Het is een mooi en complex proces, rouwen. Er komt veel bij kijken, en je hebt in jouw leven zo je eigen manier van rouwen ontwikkeld. Dat gaat niet altijd goed, het proces loopt vast. Je zit, bijna letterlijk, vast in de rouw. Je verliest contact met het leven. Niemand lijkt je te kunnen helpen, je bent opgesloten in de pijn.

Woede, verdriet, schuld

Rouw neemt je mee. In een wervelwind van soms moeilijk te plaatsen emoties ben je overgeleverd aan de situatie. Verdriet, woede, angst en schuld, ze bepalen je. Je zet alle zeilen bij om jezelf alleen al overeind te houden. Je bent waarschijnlijk ook oververmoeid en prikkelbaar. En als gevolg zonder je je af.

Alle verlies is om te rouwen

Bijna iedereen denkt bij rouwverwerking aan het verlies van een naaste, iemand die je dierbaar is. Maar er zijn veel onderwerpen die je laten rouwen – soms kleiner, soms groter; soms indrukwekkend, soms nauwelijks merkbaar – en elke rouw draagt bij aan jouw manier van verwerken. De kans op een kind, je huwelijk, je baan; ook hier moet je het verlies leren aanvaarden, de pijn toelaten, je aanpassen aan de nieuwe situatie en uiteindelijk ook weer door leren leven.

Contact met psycholoog Deventer

Zoek je goede hulp bij jou klacht of antwoord op je vragen? Neem contact op met Psychologen Nederland. Onze telefonisten zijn allemaal geschoold in de psychologie en kunnen jou goed helpen. Vind snel de beste behandeling bij jou klacht en maak een afspraak met een van onze psychologen in Deventer. Vaak is er geen wachtlijst en kun je snel terecht. Bel ons op: 085 4014720.