Stress en burn-out therapie bij Psycholoog Deventer

Burn-out. Opgebrand. Op. Het is op, er is niets meer, je bent leeg. Je kunt de signalen van een burn-out makkelijk herkennen; waarschijnlijk heb jij, of je omgeving dat ook wel gedaan. Oververmoeidheid, moeilijk dingen kunnen onthouden, slapeloosheid en vaak verdrietig zijn. Herkennen gaat wel, maar erkennen blijkt vaak lastiger. De belangrijkste oorzaak van een burn-out is chronisch teveel aan werk met weinig plezier en voldoening in combinatie met te weinig rust.

Je verliest

Een burn-out staat altijd ook in het teken van verlies. In de eerste plaats verloor je het contact met jezelf, je gevoel van vertrouwen, controle, weten wat je wilt, overtuiging. Maar je verliest ook in contact met je omgeving, juist de mensen die je willen helpen, kun je maar moeilijk verdragen.

Burn- out is goed te behandelen

Het is een heel gewoon probleem. Veel mensen krijgen een keer in hun carrière een burn-out. Vandaar dat we vanuit de beroepspraktijk veel aandacht besteden om een burn- out goed te kunnen behandelen

Ik help jouw grenzen te bepalen en vervolgens ze te stellen. Je leert geven, maar je leert ook nemen. Daarnaast leer ik je een aantal ontspanningsmethodes die je helpen in balans te blijven. Spanning moet weg kunnen vloeien, je moet je batterij leren opladen. Met deze gecombineerde aanpak kan je de negatieve spiraal doorbreken en voorkomen dat je in de toekomst weer uitgeput raakt.

Contact met psycholoog Deventer

Zoek je goede hulp bij jou klacht of antwoord op je vragen? Neem contact op met Psychologen Nederland. Onze telefonisten zijn allemaal geschoold in de psychologie en kunnen jou goed helpen. Vind snel de beste behandeling bij jou klacht en maak een afspraak met een van onze psychologen in Deventer. Vaak is er geen wachtlijst en kun je snel terecht. Bel ons op: 085 4014720.